Sizi Arayalım
Uyarı : Formu kullandığınızda Gizlilik Politikası ve Site Kullanım Koşullarını Kabul etmiş Sayılırsınız
İzmir Lokması; un (buğday unu), su, tuz, maya ve şeker (toz şeker) ile tekniğine uygun olarak hazırlanan hamurun fermantasyonundan sonra şekil verilip kızgın (bitkisel rafine) yağda kızartılarak şerbette bekletilmesi ile elde edilen bir üründür. Bazı lezzetler ait oldukları bölgeler ile özdeşleşir onlarla birlikte anılır olur. İzmir denince ağız tadına dair akla ilk gelenlerden olan lokma tatlısı İzmire has bir damak zevki olmakla birlikte başka şehrilerde de İzmir lokması adı altında yapılır. İzmir Lokması olarak bilinen tatlı, ortası delikli yuvarlak şekildeki bir ürün olup bu şekli itibariyle İzmir Lokması Türkiye’nin farklı şehirlerinde üretilen lokma tatlısı ürününden ayrılmaktadır. İzmirliler ramazan ayında yada özel günlerde geleneksel olarak sokak başlarında lokma dökerler, dökülen lokmalar bedelsiz halka dağıtılmaktadır.
İzmir lokmasını İzmirde tadmış Lokma düşkünlerinin başka şehirlerde yapılan lokmanın İzmirli ustaların yaptığı lokmanın yerini tutmadığını ifade ettiklerini dikkate alarak İzmirdeki lezzeti sizlere sunmaktayız.Hayır yapmak adına hayır lokması döktürmek istiyorsanız ve İzmir lokmasını tercih ediyorsanız endişelenmeden hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Öyleki yılda bir defa yaptıracağınız lokma dökümünde hayrınızın yerini bulması bizim için fazla önemli bir husus ve bu doğrultuda kaliteden lezzetten saygı koşulundan ödün vermeden hizmet vermeyi amaçlıyor amacımızıda gerçekleştiriyoruz.
Afiyet Olsun!